Sport

Ćiro upozorio selektora: “Ti to ne znaš, nisi za to! Sve nas pravi ludima…”

Hrvatsku reprezentaciju danas od 20 i 45 čeka ključna utakmica u kvalifikacijama za odlazak na SP u Katar 2022. Protivnik Vatrenima u 9. kolu je Malta, pretposljednja reprezentacija u grupi H. Tu utakmicu hrvatski nogometaši moraju dobiti, kako bi sebi kreirali priliku da u posljednjem kolu sruše Ruse za prvo mjesto u grupi koje izravno vodi na SP.

Malta nije tako bezazlena reprezentacija. U ovim je kvalifikacijama preskočila Kipar, direktno ga i pobijedila uvjerljivo s 3:0. Istina, na svom terenu, osim protiv Cipra, nije se baš proslavila, Slovenija je tamo slavila visokih 4:0, Rusija 3:1. Opet, Hrvatskoj na Malti nikad nije išlo lako, a jednom su tako prosuli već upisane bodove i zakomplicirali si put do SP-a u Njemačkoj. Bilo je tada 1:1.

Hrvatski su reprezentativci stigli na Maltu i pripremaju se za utakmicu koja slijedi, a za RTL je predstojeće utakmice Hrvatske prokomentirao legendarni bivši selektor Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević.

"Ruse ćemo zgaziti, ali pobijedite Maltu", poručio je Ćiro Vatrenima.

"Ja sam imao vrlo loša iskustva s njima, znam da su u stanju iznenaditi svakoga tko ih podcjenjuje", rekao je trener svih trenera te Zlatku Daliću savjetovao da mora staviti Luku Modrića od prve minute protiv Malte.

Također, ponovo je kritizirao Brunu Petkovića zbog izvođenja kaznenih udaraca.

"Ne smije dati Petkoviću da izvodi penal! On ne smije pucati! Slučajno je zabio tri gola, znao sam da je to bilo slučajno, samo sam čekao Lokomotivu, da pokaže da je slučajno. Jer način na koji puca je nonšalancija, pravi nas, trenere, ludima, pogotovo mene. Penale znaš ili ne znaš pucati, ti ne znaš, nisi za pucanje penala!", oštar je bio Ćiro.