Životni stil

Troslojna torta koja se ne peče: Sigurno ćete je napraviti više puta

Brzo, jednostavno, a tako kremasto i ukusno. Sloj od griza, od pudinga i na kraju čokoladni sloj čine ovu tortu idealnom za sve prilike. pritom se ne peče, samo se čeka da se kolač ohladi. Isprobajte što prije. Evo što vam je sve potrebno.

Sastojci:

1 l mlijeka
150 g šećera
100 g griza
50 g praška za puding sa ukusom vanile
75 g putera
75 ml slatke pavlake
150 g crne čokolade
250 ml slatke pavlake

Priprema:

U pola litra mlijeka dodajte polovinu šećera i griz. Stavite da se zagrijava sve vreme miješajući kako bi se zgusnulo. Stavite smjesu u kalup. Stavite u frižider. U drugu polovinu mlijeka ubacite preostali šećer i puding u prahu pa miješajte dok se ne zgusne. Umutite puter, dodajte mu skuhan puding pa mutite sve zajedno dok smjesa ne postane glatka. Ulijte i 75ml slatke pavlake pa opet mutite. Izlijte smjesu preko prve smjese u kalupu. Vratite u frižider. Zagrijte preostalu slatku pavlaku pa u nju dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne otopi pa prelijte kolač. Vratite u frižider na pola sata.