Sport

LeBron James u fudbalskim vodama. Želi se takmičiti sa legendarnim Michaelom Jordanom

Legendarni NBA košarkaš LeBron James želi da se približi fudbalu i spremno je nekoliko projekata kako bi se taj cilj ispunio.

LeBron je vlasnik akcija u fudbalskom klubu Liverpool i sa njima i “Nikeom” spremio je nešto novo. To je potvrđeno i iz engleskog kluba, prenosi B92.

-Pravimo nešto novo sa LeBronom Jamesom i Liverpoolom. “Nike” radi na sedam ili osam projekata koji će LeBrona povezati sa fudbalom.

Napravit će sedam ili osam projekata kako bi izašli na crtu i takmičili se sa Michaelom Jordanom, koji također sarađuje sa “Nikeom" - rekao je direktor Liverpoola Tim Verner.

Poznato je da je košarkaš Los Angeles Lakersa investirao novac prije deset godina u kupovinu akcija fudbalskog kluba Liverpool i od tada je značajno profitirao, prije svega zahvaljujući rezultatskom usponu "Crvenih" proteklih sezona.

Oni su pod komandom menadžera Jurgena Kloppa osvojili englesku Premier ligi i evropsku Ligu prvaka.

James je u aprilu 2011. sa svojim poslovnim partnerom Maverickom Carterom kupio dva odsto akcija Liverpoola za 6,5 miliona dolara.

Kako prenosi "Forbes", Liverpool se sada procjenjuje na 4,1 milijardu dolara, dok je godišnji prihod kluba blizu 619 miliona.

Prema tom proračunu, LeBronove akcije u Liverpoolu sada vrijede približno 44 miliona dolara.