Politika

Izetbegović: Vrši se pritisak na sve, najmanje na HDZ. Ili ćemo riješiti sve ili ništa

Ili sve ili ništa. Zaključak je to koji je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, iznio nakon nove runde razgovora za Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst.

"Ili će sve biti riješeno ili neće biti ništa riješeno", naveo je Izetbegović.

"Najbolji sastanci tek slijede, za sada ništa konkretno. Osim, naravno, da nećemo izaći u susret, da neće biti jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija, imamo tu blokade, do popune Ustavnog suda. Samo pogledajte koliko je strategija, zakona, preko 150 fakata, stoji u Domu naroda. Ili će sve biti riješeno ili neće biti ništa riješeno", rekao je Izetbegović.

Kaže da ima podršku i drugih probosanskih stranaka za takvo stajalište.

"Danas sam imao priliku da sjedim i s predstavnicima drugih probosanskih stranaka i da oni takvu stvar također potvrđuju", naveo je Izetbegović.

Kaže da njemu niko nije prijetio sankcijama, ali da se vrši pritisak.

"Vrši se pritisak na sve strane a ponajmanje na HDZ. Ali preživjet ćemo. Nismo u politici od jučer, tako da će se ovo morati, što kažu na dvije noge, nećemo moći izaći ususret samo jednoj strani. Nisam bio s Čovićem na sastanku bio sam sam. Imali smo sastanak stranaka koje su po meni na bošnjačkom izbornom tijelu, NiP, SDA, SBB, A- SDA", kazao je Izetbegović.