Region

Vučić poručio Hrvatima: Ja lajem? Ni sanjati ne možete da budete jači od Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je davao izjave novinarima na obilasku jednog gradilišta u Srbiji.

Vučić, opće je poznato, ima čitavu četu odanih režimskih novinara koji mu serviraju pitanja po njegovom ukusu, dodatno začinjene osobnim stavom novinara o temi iz pitanja koji se, naravno, potpuno poklapa s Vučićevim pa je tako bilo i ovaj put.

"Hrvatski mediji nastavljaju napade na vas", započela je novinarka te nešto slobodnije interpretirala naslov s portala jednog hrvatskog dnevnog lista o bageristi koji je bagerom krenuo na ljude koji su protestvovali zbog rudnika litija što je Vučić ocijenio "njegovim ustavnim pravom".

"Neki mediji u Hrvatskoj idu i korak dalje pa dijele savjete srpskoj opoziciji kako da vas ruši", nastavila je novinarka.

Vučiću je, jasno, pitanje došlo (kao) naručeno.

"To što se Hrvata tiče, sve i da dovedu Plenkovića, i Milanovića i sve njihove novine - oni svi zajedno nisu osvojili glasova kao ja. A mržnja koju prosipaju svakoga dana mi govori koliko sam u pravu i koliko dobro radim za Srbiju. Svakoga dana najprljavija kampanja najbrutalnijih laži. Prvo, taj čovjek nikoga nije gazio i nikog nije zgazio. Njega su izubijali. I to vam je ta predstava i to licemjerje najgore vrste", rekao je Vučić.

Potom je krenuo objašnjavati da nije problem u bageristu, nego u demonstrantima.

"Drugo, taj čovjek nije zaposjeo most strojevima, nego je Zelenović (oporbeni političar i bivši gradonačelnik Šapca op.a.) strojevima zaposjeo most pa se pentrao na traktor, pa se popeo na znak. Nisam znao da se onako pentra i da leti kao ptica po znakovima. Kad treba pobjeći od ljudi koji su samo htjeli proći", rekao je.

Pa nastavio.

"A što se Hrvata tiče, oni se sekiraju zbog moje izjave - zato kažu: 'Vučić laje', ovakav, onakav. Šta da radite. Da Vučić laje, ne biste vi takve izraze koristili. Nego, izgleda, brinete što sam vam rekao da ni s ovim novim kupovinama i sa svim što ste dobili od Amerikanaca i Nijemaca ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije. A mi se radujemo vašem uspjehu, mi uopće ne kukamo zbog toga, samo nek vam daju, samo nek vam pomažu. Nikakav problem mi nemamo. Samo nemojte zaustavljati naš razvoj, naše vojske i svega drugoga. Ništa više od toga. A s vama želimo najbolje moguće odnose i nećemo vas vrijeđati na takav način. To je što se Hrvata tiče", rekao je Vučić.