Životni stil

Rolnice sa lukom zaludile internet: Spremne za 20 minuta, a ovaj tajni sastojak daje neprocjenjiv ukus!

Od crnog luka i lisnatog testa napravićete najzanimljive predjelo. Slani rolat uljepšat će svaku trpezu, a poseban šmek će mu dati sir i mak.

Mak se obično koristi za kolače, zato ovom predjelu daje zanimljivu notu, a vjerujemo da će se svima svidjeti.

Sastojci:

  • 300 g lisnatog tijesta
  • 1 crni luk
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • malo maka

Priprema:

  • Izrendajte luk, pa ga propržite.
  • Stavite preko lisnatog tijesta, a preko stavite listiće sira.
  • Premažite umućenim jajetom dio tijesta koji nema ni sir ni luk, pa urolajte.
  • Isjecite parčiće, stavite u pleh obložen pek papirom, premažite jajetom svuda i pospite mak.
  • Pecite na 200°C oko 15 minuta.