Vijesti

Protiv Dodika i penzioneri iz RS: “Dobili smo lažno junačanje gospodara i obmanu naroda”

- Svi smo s nestrpljenjem, a neki i sa opravdanom zebnjom, iščekivali jučerašnju "historijsku" posebnu sjednicu Narodne Skupštine Republike Srpske, obzirom na ono što je najavljivano od vlastodržaca, pod dirigentskom palicom „gospodara,“ u poslednja dva mjeseca - saopštio je Savez penzionera i potomaka.

U saopštenju, koje prenosi BN TV, dalje se navodi:

. I šta smo dobili? Umjesto najavljenih zakona, dobili smo jednu vrlo pitku i za obmanu naroda skrojenu, Informaciju. Dobili smo još jedno, pred javnosti, lažno junačenje „gospodara“, a stvarno dokazane kukavice i nezapamćeno podaništvo njegovih poslanika, Vlade i predsjednice Republike, koja je po ko zna koji put pokazala da ne zastupa interese nas građana nego isključivo, svoje stranke i njenog vlasnika.

Na kraju dobili smo zaključke, koji trebaju da posluže da se u periodu do narednih izbora drže tenzije, da se, pod strahom od novih sukoba, obeznađeni i osiromašeni građani, po ko zna koji put, prevare i ponovo glasaju za lažne patriote.

Mi u Savezu penzionera i potomaka želimo javnosti ukazati na još dva događaja, koja su po našoj ocjeni vrlo pozitivni i pokazuju se kao svjetlo na kraju ovog našeg mračnog tunelea u kome bitišemo više od dvije decenije.

Prvi je zajednički sastanak opozicionih stranaka iz RS i FBiH čija je tema bio aktuelni Izborni zakon. Pozdravljamo i samu ideju da se opozicione stranke u oba entiteta sastanu i spoznaju da samo ako djeluju koordinisano mogu mijenjati loše stanje u kome se kao društvo nalazimo. Prvi,  vrlo važan korak u tome, jeste zajednička aktivnost na izmjeni Izbornog zakona.

Drugi, možda i istorijski jeste pobjeda građana u Srbiji, koji su svojim masovnim izlaskom na ulice primorali vlast da odustane od namjera da izmijeni Ustav i donese zakone, koji su suprtoni opštem interesu.

Pozivamo naše uspavane građane, u prvom redu penzionere, zatim  bivše borce, nezaposlene, sindikate, studente i sve druge koji su nezadovoljni postojećim stanjem da organizovano izađemo na ulicu i mirnim putem primoramo vlast da radi u skladu sa Zakonima i u opštem interesu. Da stanemo na put korupciji, zloupotrebama institucija i svim oblicima kriminala, ako želimo da opstanemo - navodi e u saopštenju Saveza penzionera i potomaka koje vodi Dragutin Ilić.