Sport

Ko je najviše oštećen ponovljenim žrijebom Lige prvaka?

UEFA je odlučila ponoviti žrijeb osmine finala Lige prvaka pa su od 15 sati izvučeni novi parovi.

Sastat će se Salzburg i Bayern, Sporting i City, Benfica i Ajax, Chelsea i Lille, PSG i Real, Atletico i United, Villarreal i Juventus te Inter i Liverpool.

Za mjesto među posljednjih osam u natjecanju prema ždrijebu od 12 sati trebali su se boriti Benfica - Real Madrid, Villarreal - Manchester City, Atletico Madrid - Bayern, Salzburg - Liverpool, Inter - Ajax, Sporting - Juventus, Chelsea - Lille i PSG - Manchester United.

Jasno je kako će ovakvim raspletom najmanje sretni biti u Realu i Liverpoolu, ali i Interu. Umjesto da igraju protiv Benfice i Salzburga, na ponovljenom žrijebu dvanaestostruki i šestostruki šampioni Lige prvaka su dobili PSG i Inter. Nerazzurri su prvobitno izvukli Ajax.

Kako je došlo do nezapamćenog propusta?

Na prvom žrijebu prilikom izvlačenja suparnika madridskom Atleticu dogodio se veliki propust i umjesto kuglice s imenom Manchester Uniteda našla se ona Liverpoolova, a to se nije smjelo dogoditi jer su Atletico i Liverpool igrali u istoj skupini grupne faze. Atletico, koji je zatim izvukao Bayern, žalio se i odlučeno je da se ždrijeb ponovi. Situacija kakva se ne pamti u najjačem natjecanju na svijetu. Atletico je na kasnijem žrijebu izbjegao Bayern i izvukao upravo United.