Region

Misli da može pobijediti Vučića. Novinar objavio kandidaturu za predsjednika Srbije

Novinar Srđan Škoro najavio je da će se kandidovati za predsjednika Srbije na predstojećim izborima 2022. godine.

“Ja mislim da to mogu da dobijem, da tu trku mogu da istrčim”, rekao je Škoro za N1 Srbija i pozvao „prijatelje iz Skupštine slobodne Srbije i saborce iz opozicije“ da ga podrže.

On je kazao da će ga kandidovati grupa građana koju će formirati. Navodi i da postoje istraživanja koja pokazuju da bi mogao da bude dobar kandidat, ali nije rekao koja.

Škoro kaže da opozicija nije iskrena u jedinstvu ali da svi „ćute i prave se“ da je sve u redu.

Za sebe kaže da nije „čovjek na platnom spisku ni Vučića ni Đilasa“, a na pitanje da li je o kandidaturi razgovarao sa nekim od lidera opozicije, odgovara odrečno.

Smatra da se opozicija najmanje sprema za predsjedničke izbore jer se smatra da su unaprijed izgubljeni, a to, po njegovim riječima, nije tačno.

"Mislim da će građani imati priliku da upoznaju jednu potpuno drugu priču i pristup politici", rekao je Škoro i najavio da neće voditi „bogatu kampanju“.

Škoro je postao poznat široj javnosti 2014. godine kada ga je poslije nastupa u jutarnjem programu na RTS, gdje je kritički govorio o novoj Vladi Srbije, istog jutra najprije napala informativna služba Srpske napredne stranke, a poslije ga je Ratko Dmitrović, tadašnji glavni urednik Novosti, smijenio sa mesta šefa deska, prenosi list "Danas".