Sport

Ibrahimović savjetovao Haalanda: Odaberi ovaj klub, oni su besmrtni

Norveški reprezentativac i zvijezda Borussije iz Dortmunda Erling Haaland jedan je od najtraženijih nogometaša na planeti. Sjajne partije Haalanda su dvele na radar svih velikih klubova Evrope, a još uvijek se špekuliše u kojem će gigantu Norvežanin nastaviti karijeru.

No, ako bude poslušao savjet zvijezde Milana Zlatana Ibrahimovića, onda nema sumnje koja je Haalandova naredna destinacija. Naime, švedski napadač bosanskih korijena je savjetovao Haalandu da odabere Real Madird. Ibrahimović vjeruje da je madridski tim besmrtan i pruža okruženje u kojem se može profesionalno napredovati.

Zanimljivo je da je Ibrahimović, koji je nekada igrao za Realovog smrtnog neprijatelja Barcelonu upravo odabrao "Kraljeve". Poznato je da se Barcelona svim silama trudi da dovede Norvežanina u svoje redove, no zbog financijske situacije to vjerovatno neće biti u mogućnosti da realizuje. Sa druge strane Ibra je na ovaj način "izdao" još jedan od svojih bivših klubova - PSG, koji sasvim sigurno ima novac da dovede Haalanda, no pitanje je da li to norveški napadač želi.

Haaland iznimno poštuje i cijeni Ibrahimovića, te je u odličnim odnosima sa švedskim napadačem, a još jedan faktor koji povezuje ovaj dvojac je i menadžer Mino Raiola, tako da će Ibrahimovićeve riječi sasvim sigurno imati težinu i direktno utjecati na Haalandov odabir kluba.