Sport

Nema kraja cirkusu u Melbourneu: Kolo, šajkače, gusle, tri prsta i sukob sa migrantima

Izgleda da nema kraja cirkusu koji je ovih dana izazvala situacija oko srbijanskog tenisera Novaka Đokovića. Podsjetimo, Đoković je preksinoć stigao u Melbourne, ali su mu asutralske vlasti ukinule vizu za ulazak u zemlju jer nije vakcinisan.

Đokoviću je naloženo da odmah napusti zemlju, ali je srbijanski teniser uložio žalbu te je smješten u hotel u kojem se nalaze migranti, gdje će ostati najmanje do ponedjeljka kada će sud donijeti konačnu odluku o deportaciji.

U međuvremenu je veliki broj srpskih navijača stigao ispred hotela u kojem se nalazi Novak te se na snimcima koji kruže internetom mogu vidjeti Đokovićevi fanovikoji nose šajkače sa zastavama Srbije, sviraju gusle te igraju kolo uz neizostavna podignuta tri prsta.

U jednom trenutku došlo je do sukoba između Srba okupljenih ispred hotela i migranata koji su došli dati podršku svojim sunarodnicima uz transparente: "Izbjeglice su dobrodošle, Đoković nije" "Đokoviću odjebi, oslobodite izbeglice" i "Hoćete li zaboraviti naše prijatelje kada Đoković ode svojim privatnim avionom?".

Poruka koja je razbijesnila Đokovićeve navijače

Srpski navijači su reagovali na ove poruke te krenuli da se fizički obračunaju sa migrantima, ali je policija spriječila ozbiljniji incident.