Sport

Ronaldo preživljaja noćnu moru u Unitedu. Da li je spas u senzacionalnom transferu u Barcelonu

Drugi mandat Cristiana Ronalda u Manchester Unitedu pretvara se u noćnu moru i možda njegova odluka da napusti Real Madrid 2018. godine nije bila ispravna.

Legendarni portugalski napadač je zabio 101 gol u 134 utakmice tokom tri sezone u Juventusu, ali nekako njegova čarolija u Torinu nije bila tako uspješna kao što su mnogi mislili kada je Cristianoi stigao u Italiju u ljeto 2018. godine.

Fantastičan strijelac

“Bianconeri” sa njim u timu nikada nisu prošli dalje od četvrtfinala elitne evropske Lige prvaka, a eliminirani su u osmini finala od Lyona i Porta u posljednje dvije Ronaldove sezone.

Iako mu je trebalo samo tri godine da postane jedan od najboljih strijelaca u klupskoj historiji, Juventusovi rezultati nisu se poboljšali s Ronaldom, a div iz Serije A nije uspio osvojiti desetu domaću titulu zaredom pod trenerom Andreom Pirlom prošle sezone.

Juventusova legenda, golman Gigi Buffon, objasnio je nedavno zašto je Ronaldovo vrijeme u Torinu bilo pomalo razočaravajuće.

"Mislim da je Juve izgubio taj timski DNK. Došli smo do finala Lige prvaka 2017. jer smo bili ekipa puna iskustva, ali prije svega bili smo jedinstvena cjelina i bila je veoma jaka konkurencija za mjesta u ekipi. To smo izgubili s Ronaldom”, rekao je Buffon.

CR7 je u avgustu 2021. pobjegao iz Torina, vratio se u engleski Manchester United. No, “Crveni đavoli” se i ove sezone muče, a mogli bi čak izgubiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Ronaldo je postigao 14 golova u 22 nastupa za velikana Premier lige koji je u novembru otpustio trenera Olea Gunnara Solskjaera, angažiravši Ralfa Rangnicka.

Ronaldo je radio s pet različitih trenera u manje od četiri godine: Massimiliano Allegri, Maurizio Sarri i Andrea Pirlo u Juventusu, Solskjaer i Rangnick na Old Traffordu.

Dosta mu Old Trafforda

Nedostatak stabilnosti nije pomogao Ronaldu, koji je i u poznoj igračkoj dobi (37) nastavio zabijati golove, ali peterostruki pobjednik Lige prvaka i najbolji strijelac u historiji elitnog takmičenja nije uspio niti doći do polufinala tokom svog boravka u Torinu, a čini se da Manchester United ove sezone nije na nivou najboljih evropskih klubova.

Kako prenosi Sport.es, Ronaldu je toliko dosta “Crvenih đavola” da je čak otvoren za prelazak u Barcelonu, Realovog ljutog rivala u Španiji. Navodno je Cristiano zamolio svog menadžera Jorgea Mendesa da pronađe novi klub. Iskreno, to zvuči malo vjerojatno, ali bila to istina ili ne, Ronaldova karijera je nekako krenula nizbrdo otišao iz Reala. Čini se da ni Nou Camp nije mjesto na kojem bi mogao naći sreću.