Politika

Salkiću prijete smrću: Nije me strah. MUP RS ništa neće uraditi, a ja se nastavljam boriti za pravdu

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske prije nekoliko dana dobio je prijetnje smrću putem Facebook profila. Naime, prijeteću poruku je posao Stefan Tribić na dan pravoslavnog Božića.

"Previše otvoriš tvoja usta ti. Samo da znaš da ti je kraj karijere i života ped*****. RS postoji i imaće svoj pasoš jel si razumeo u usta te j...", glasila je poruka koja je upućena Salkiću.

Međutim, kako je Salkić kazao za Raport ovo nije prvi put da dobija prijetnje.

"Prijetnje kontinuirano dobivam. Svaku sam uredno prijavio policiji Republike Srpske. Međutim, uvijek isti odgovor dobijem. Kažu mi da je teško da pronađu ko su ti ljudi. Ni ovo puta ne očekujem ništa specijalno", istaknuo je na početku razgovora Salkić.

Dodaje kako ga nije strah, ali da se nada da će konačno Tužilaštvo da počne da radi svoj posao i kažnjava sve one koji krše zakon.

" Ja nemam strah, ali zabinutost je tu. Zabrinut sam kada mi je porodica sama u Bratuncu. Zabrinutost postoji kao kod svakog čovjeka koji razmišlja o tome. Međutim, sastavni dio je ovo naše svakodnevnice u BiH, ali bi trebali i da je svakodnevnica da Tužilaštvo procesuira i kažnjava sve one koji krše zakon. Treba da se nosimo sa tim na pravi način i nadam se da će institucije da urade svoj posao. Naša je obaveza da tragamo i borimo se za pravdu. Na tom putu nema posustajanja i odustajanja bez obzira na svakodnevne izazove", naveo nam je Salkić.

Dodao je kako su ove prijetnje dio tog separatističkog djelovanja i zagoravanja Milorada Dodika.

"Politika prezentuje jedan takav ambijent i ako se suprostavite, onda ste u problemu. Pogledajmo samo defilea 9. januara. Sve bude jasno na čijoj su strani te institucije", zaključio je za Raport Salkić.