Sport

Thomas Müller nakon 22 godine napušta Bayern? Poznato je gdje bi mogao završiti

Legendarni Thomas Müller napušta Bayern? Danas su njemački mediji objavili kako su Newcastle i Everton pokazali interes za dovođenje 32-godišnjeg nogometaša bavarskog velikana. U boljoj poziciji je Newcastle koji ima najbogatije vlasnike na svijetu pa bi bez većih problema mogao zadovoljiti potencijalni zahtjev za plaću koji bi Nijemac mogao postaviti.

Müller se približava zadnjoj godini ugovora pa se spekulira da bi mogao napustiti klub kako bi se Bayern riješio njegove velike plate bez da mu mora dati novi veliki ugovor. Müller je u Bayernu od 2000. godine pa bi klub napustio nakon 22 godine tokom kojih je postao apsolutna legenda kluba.

Ranije se pisalo da je Müller odbio sve ponude, ali danas Bild piše kako je priča još uvijek itekako otvorena te da ne treba zanemariti mogućnost da senator Bayernove svlačionice napusti klub. Možda ne u ovom prielaznom roku, ali Nijemci pišu da bi mogao, ako sada ne dobije zadovoljavajuću ponudu, kao i mnogi prije njega, jednostavno odraditi svoj ugovor do kraja i onda otići besplatno.