Vijesti

Skandalozno: SDP-ov Zukan Helez ponovo se tukao po kafanama. Htio je iz kafane istjerati ljude jer nisu u SDP-u

Direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno Mirza Idrizović na svom je Facebook profilu objavio kako je u lokalu "LITTLE BIG" zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH Zukan Helez ušao u fizički sukob sa jednom osobom.

-Nažalost sinoć sam zajedno sa suprugom imao jedno jako ružno iskustvo priređeno od strane Zukana Heleza. Dok smo sjedili u lokalu "LITTLE BIG" u jednom trenutku u vidno alkoholiziranom stanju Zukan Helez i još dvije osobe ulaze u navedeni lokal i sjedaju za stol koji udaljen od našeg nekoliko metara.

-Po samom dolasku prema meni i supruzi su upućeni sarkastični podsmjesi i pokušaj da me isprovociraju, čemu naravno nisam pridavao veliki značaj i što sam ignorisao znajući šta takvo ponašanje ima za cilj. Nakon što to nije uspjelo, ustaje i rukom pokazivajući prema meni pokušava nagovoriti jednu osobu sa kojom je razgovarao da treba da nas istjera jer smo mi jedini uljez u tom dijelu objekta aludirajući kako nismo članovi SDP-a i da nama tu nije mjesto.

-Navedena osoba odbija to učiniti već dolazi do mene, srdačno me pozdravlja i govori kako nema nikakvog razloga za konflikt samnom, vraća se do Zukana Heleza i nastavlja raspravu sa njim. U povratku Zukan mu govori pogrdne stvari i da će ga on lično isključiti iz partije zbog toga što nije izvršio ono šta je on od njega tražio.

-Pred velikim brojem prisutnih nakon kratke rasprave dolazi do naguravanja i fizičkog konflikta između njih što je trajalo nekih 10 minuta. Žao mi je što je ovakav kabadahijski, primitivan i dijelom šizofren čin pokvario noć nama ali i svima koji su se nalazili u tom dijelu objekta. Posebno žalosti to da se radi o visokom političkom zvaničniku i državnom zastupniku koji bi trebao da bude uzor i primjer u svakom pogledu. Ovaj čin zavređuju svaku osudu i prezir.

Inače, Helez, koji je prije trenirao boks, poznat je kao veliki kavgadžija, te mu ovo nije prvi put da se tuče po kafanama.