Sport

Tragedija: Mlada plivačica poginula nakon osvojene titule. Imala je samo 17 godina

Mia Thompson, 17-godišnja plivačka prvakinja i jedna od najvećih mladih nada ženskog sporta u cijelim Sjedinjenim Državama, preminula je nakon što joj se preko noći zapalila kuća.

Thompson je boravila u svom domu u gradu Monticello u američkoj državi Indiana, kada je u noći između četvrtka i petka izbio požar. Mija je tri puta bila okružna prvakinja, a posljednju titulu osvojila je deset dana prije tragične smrti.

Prevdiđali su joj sjajnu karijeru, s obzirom na to da je bila jedan od najvećih talenata u srednjoškolskom plivanju, zbog čega je praktički mogla birati za koji će fakultet igrati. Njezina sestra Ajana Thompson jedna je od najvećih nada Sveučilišta Pardew, a Mija ju je još kao 16-godišnjakinja pobijedila u izravnim “okršajima".

"Jutros smo primili užasnu vijest da je naša studentica Mia Thompson, zajedno sa svojom majkom Stephanie, tragično preminula u požaru. Izuzetno smo ožalošćeni njihovom preranom smrću i šaljemo sućut njihovoj porodici i prijateljima", navodi srednja škola mlade plivačice u saopćenju.