Sport

Kuha se najveći transfer u historiji Premiershipa! Ko će oboriti rekord, Chelsea ili Manchester United?

Već nekoliko dana kuha se potencijalno najskuplji transfer u historiji Premier lige. Declan Rice, 23-godišnji dragulj West Hama, na meti je brojnih klubova, ali izgleda da su u ovim trenucima predvodnici te utrke Chelsea i Manchester United.

Zovu engleskih velikana ovaj će veznjak teško odoljeti, no prije nego što ponuda dođe na njegov stol, nešto će se pitati i West Ham iz kojeg ne odustaju od rekordne zarade.

Naime, prema pisanjima britanskih medija, 'Čekićari' traže nevjerovatnih 120 miliona funti (144 miliona eura).

Ispuni li se želja družine iz istočnog Londona, postat će to najskuplja razmjena na Otoku te će nadmašiti iznos koji je 2021. za Jacka Grealisha Manchester City preusmjerio u Aston Villu (117.5 miliona eura).

Još je početkom februara trener West Hama David Moyes tvrdio da bi 100 miliona funti bilo premalo za igrača takvog kalibra, a tom prigodom se prisjetio i jedne svoje još ranije izjave.

"Rekao sam još ljetos da mislim kako vrijedi 100 miliona (funti), e pa to je bila vaša prilika, mogli ste proći jeftino. On je još uvijek po ugovorom (do 2024. op.a.) i sretni smo s njime", govorio je tada.

Ostaje da vidimo ko će biti uporniji po ovom pitanju, "Crveni đavoli" ili "londonski Plavci".