Politika

Ramusović se javio Raportu: Najbolje bi bilo da novinari nabavljaju opremu. Cijena maske je 18,60 KM

Raport je sinoć objavio tekst o tome da je kompanija Development Balkan Group, u vlasništvu Erola Ramusevića za Federalnu upravu civilne zaštite nabavile zaštitne maske.

Prema izvještaju ova firma nabavila je 30.000 maski u vrijednosti od 759.096 KM, što znači da je cijena jedne maske oko 25 KM.

"Ovo je katastrofa što mi se dešava"

Dodatni materijal za spekulacije dao je Facebook profil ove kompanije gdje se na skoro svakoj fotografiji, zajedno s Ramusovićem nalazi Nedžad Branković, zamjenik ministra za promet i komunikacije BiH.

Još sinoć smo kontaktirali Ramusovića, međutim nije bio previše raspoložen za priču. Jutros je on nas kontaktirao kako bi nam dao "pravu" informaciju.

"Prvo, hvala vam što ste me sinoć jedini nazvali. Ovo je katastrofa šta mi se dešava".

"Moja firma se bavi raznim poslovima i registrirana je za to. Dosta sarađujemo s jednom firmom iz Mađarske. I preko nje smo dobili ponudu za maske. Mi smo samo htjeli pomoći. Nabavna cijena za te maske je bila 7,5 eura, ali pandemije je utjecala na sve i sve cijene su skočile. Plus carine i PDV, jer sve firme to moraju platiti. Zarada je bila negdje oko 0,60 eura po maski", kaže Ramusović.

Ponuda koju je Ramusović poslao FUCZ
Ponuda mađarske kompanije

Na to da je pod lupom svaka nabavka, Ramusović kaže da su novinari previše isforsirali priču. Na našu konstataciju da je sumnjivo da su na zvaničnoj stranici njegove kompanije fotografije Nedžada Brankovića, on kaže:

Putuje s Brankovićem po svijetu

"Ja vjerujem u novinarstvo, ali iskoristili su moje privatne slike".

Ali su objavljene na stranici vaše kompanije.

"Pa mi putujemo jer smo članovi Senata privrede BiH".

Potom je kazao:

"Najbolje da vi novinari uvozite opremu, jer ovo više nijedan privrednik neće raditi, vjerujete mi".

"Niko ne govori o tome da su firme u minusu, evo moja 200.000 KM".