Sport

Barcin fenomen oduševio akcijom: “Usrao sam se dok sam ovo izvodio”

Pedri, čudo od djeteta (19) iz Barcelone, briljirao je u pobjedi protiv Athletic Bilbaa (4:0) u derbiju 26. kola La Lige. Sjajni veznjak Barcelone oduševio je trenera i jednog od najboljih igrača na tom dijelu terena ne samo u historiji Barce.

U njegovoj sjajnoj partiji ističu se akcija i potezi koje je izveo za treći gol. Lijepo je primio loptu i sačuvao je ispred jednog čuvara, pa onda okretom prevario drugog i na kraju udarcem vanjskom našao izlaz iz udvajanja suparnika. Tako je efektno dodao Ousmaneu Dembeleu, koji je zatim probio stranu i centrirao Luuku De Jongu za gol.

Marca, najčitaniji španski list koji neskriveno navija za Real, ne skriva očaranost ovim potezom fenomena najvećeg rivala madridskog velikana. Pedrijevu minijaturu uspoređuje s potezima posljednje prave desetke svjetskog nogometa: "Njegova okret, dribling i felš djela su iz repertoara Juana Romana Riquelmea. Upravo to je on napravio Mariu Yepesu u nezaboravnoj akciji."

Spomenuti izvor donosi i Pedrijev komentar na akciju kojom je oduševio cijelu Španiju: "Dok sam to izvodio usrao sam se da ne izgubim loptu", ali Marca dodaje: "Nije bilo razloga za strah jer Pedri je po ko zna koji put pokazuje zašto Camp Nou slini na njega i kako lopti daje ekskluzivan tretman svaki put kada je u njegovim nogama.

Standings provided by SofaScore LiveScore