Sport

Emery: Özil? Sve sam pokušao s njim. Mogao je biti i kapiten, ali ga igrači nisu htjeli

Unai Emery dao je veliki intervju za Guardian u kojem je govorio o svom vremenu u Arsenalu. Najviše vremena posvetio je odnosu s igračima.

Dolazak Emerya u klub sa Emiratesa

Emery je preuzeo klub s Emiratesa nakon odlaska Arsenea Wengera, ali nije uspio ostvariti očekivane rezultate. Zbog toga je ove sezone dobio otkaz, a na njegovo mjesto postavljen je Mikel Arteta.

Bilo je nekoliko problema. Prvo svađa s Mesutom Özilom i Seadom Kolašincem, zatim problemi s dovođenjem Nicolasa Pepea, a kasnije nesuglasice s Granitom Xhakom, pa i ostatkom ekipe.

Nije mogao na kraj s Özilom

U ovom intervjuu posebno je izdvojio odnos s Mesutom Özilom kao onaj koji je bio problematičan i koji mu je možda bio i presudan za odlazak.

"Dao sam sve od sebe da pomognem Mesutu. Tokom karijere najviše sam volio toliko talentirane igrače, a i oni su pod mojim vodstvom igrali najbolje ili blizu najboljeg što su mogli", rekao je Emery pa je dodao:

"Uvijek sam se trudio biti pozitivan oko njega, ali stav koji je imao i nivo truda koji je ulagao nisu bili dovoljni. Mogao je biti kapiten, ali svlačionica ga nije htjela za kapitena. Nisam ja to odlučio nego igrači."