Region

Vučić prijeti zatvorom Belivukovom advokatu: “Sve mi to lijepo pratimo i čekamo”

Advokat Dejan Lazarević, pravni zastupnik uhapšenih vođa kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našao se na meti napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tokom gostovanja na televiziji izjavio da samo čeka da “mafijaški advokat pređe granicu“, prenosi Nova.rs.

Pretpostavlja se da je pomenuti napad na advokata bio neka vrsta odgovora na ponudu uhapšenog Belivuka da svjedoči o Savamali, smrti Vladimira Cvijana i ubistvu Olivera Ivanovića.

Postavlja se pitanje i da li je ovo određena vrsta pritiska na odbranu, s obzirom na to da je predsjednik svojim postupkom uputio jasnu poruku advokatu, prebnosi Nova.

Ovo nije prvi put da predsjednik Srbije iznosi određene optužbe na račun Belivukovog i Miljkovićevog branioca, nazivajući ga "mafijaškim advokatom i konsiljerom" i optužujući ga bez ikakvih dokaza. Posljednji u nizu napada dogodio se prije nekoliko dana, prilikom gostovanja Vučića na televiziji Pink.

“Mafijaški advokat Belivuka i kavačkog klana”, rekao je Vučić, a potom istakao da je Lazarević izrazito utjecajan u fudbalskim krugovima, poznat po tome kako izdaje naređenja čak i trenerima u Srbiji.

“On njima naređuje koji igrač mora da igra i onda im naređuje kako moraju da pale situaciju u zemlji i tako dalje, šta moraju da govore i mnoge druge stvari.

To sve mi znamo, to država zna, nije to za njih tajna, sve mi to lijepo pratimo, sve to mi lijepo notifikujemo i gledamo i čekamo kad se prelazi granica i kada ćete da izvršite krivično djelo”, rekao je Vučić.

Zbog čega predsjednik Srbije iznosi optužbe na račun advokata, zasad nije poznato, imajući u vidu da javnosti nije predstavio nikakve dokaze koji potkrepljuju njegove tvrdnje.

Imajući u vidu događaje od prije samo nekoliko dana, to jest Belivukov premijerni nastup u sudnici Specijalnog suda, kada se ponudio da bude svjedok saradnik, uzrok Vučićeve srdžbe i prijetećih poruka mogao bi da se nasluti, prenosi Nova.