Sport

Bivša zvijezda Cityja udarila suprugu nogom u glavu nakon ispijenih pet boca vina

Nekadašnji zločesti dečko engleskog nogometa Joey Barton pojavio se danas pred engleskim sudom.

Aktuelnog menadžera niželigaša Bristol Roversa, te nekadašnjeg igrača Manchester Cityja, Newcastlea i Queens Park Rangersa, tereti se za udaranje njegove supruge Georgie nogom. Incident se dogodio u Kewu u južnom Londonu u junu prošle godine, pišu engleski mediji.

Prema zapisniku Suda u Wimbledonu, Bartona se tereti da je udario nogom suprugu nakon što je popio četiri do pet boca vina, zbog čega je ona na glavi zadobila oteklinu veličine loptice za golf.

Tužiteljica Helena Duong tvrdi da se par, tokom ugošćivanja drugih parova u svom domu, posvađao tokom razgovora o porodicama.

"Gospođa Barton nazvala je 999 u 23.14 sati 2. juna i rekla da ju je u kući udario suprug. Tražila je razgovor s policijom hitno. Rekla je da je došlo do svađe sa suprugom tokom razgovora o porodicama. Rekla je da je gurnuta na pod i udarena u glavu od strane supruga. Ozljeda glave policijskim je službenicima opisana kao kvrga veličine loptice za golf", rekla je tužiteljica u obraćanju sudu.

U trenucima kada je policija došla u porodični dom Barton bivši je nogometaš već spavao na spratu. Tokom hapšenja bio je pod utjecajem alkohola.

Barton je menadžer četvrtoligaša Bristol Cityja od februara, a sljedeće sudsko ročište zakazano je za 23. juni.