Sport

On je desna ruka porodice Haaland i javno je “otresao” Barcelonu!

Erling Haaland je najtraženiji napadač leta 2022. godine, zbog svoje klauzule od 75 miliona eura, ali su u trci za njegov potpis ostali još samo Real Madrid i Manchester City. 

O sagi Erling Haaland rijetko javno govori Jan Age Fjortoft, ali kada on nešto kaže, onda se to baš "čuje". Fjortoft je desna ruka porodice Haaland, inače bivši reprezentativac Norveške, i vjerovatno ima najprovjerenije informacije o glasinama koje kruže.

On se danas javio uživo u emisiji "El Chiringito", inače, obojenom bojama Real Madrida, koja jedva čeka da se naslađuje mukama Barcelone. Izjava Fjortofta je dodatno dolila ulje na vatru na temu da je Haaland daleko od Barcelone zbog loše financijke situacije u katalonskom klubu.

"Ljudi iz Barcelone vole da se hvale kako su uvijek u pregovorima sa najboljim igračima na svijetu, ali kada na kraju budu odbijeni, izađu javno i kažu "da, odbili smo ih jer se ne uklapaju u naš budžet"", rekao je Norvežanin. 

Istovremeno, madridski izvori tvrde da su sve veće šanse da Haaland završi u Real Madridu, te da je Norvežanin odbio prvu ponudu Manchester Cityja jer čeka od "kraljevskog" kluba...