Sport

Portugal bruji o kapitenu Sjeverne Makedonije, ovo niko nije očekivao!

Portugalski veteran Pepe biće jedan od najstarijih učesnika Mundijala u Kataru pošto će na Svjetskom prvenstvu igrati sa nepunih 40 godina, a nakon što je njegov tim slavio u utorak uveče protiv Sjeverne Makedonije u Portu, iskusni štoper najavio je najveće ambicije i na planetarnom prvenstvu.

To je omogućilo bivšem štoperu Real Madrida i Bešiktaša da izbori novi plasman na Svjetsko prvenstvo, a prema sopstvenom priznanju godine ga neće spriječiti da stremi ka najvišem cilju u Kataru.

"Već imam 39 godina, ali sa istom ambicijom kao kada sam imao 15, 18 ili 20 godina", rekao je Pepe poslije meča za "A Bolu" dodajući da ne bi bilo fer da se njegov tim nije domogao Katara.

"Dokazali smo da možemo da radimo naporno i da posjedujemo mentalnu čvrstinu. Imamo igrače sa blistavom budućnošću i sve je moguće. Pokušavam da i svojim iskustvom pomognem koliko mogu. Imam 39 godina i moram da razmišljam iz meča u meč. Ukoliko ostanem spreman, jasno je da bih želio da se nađem u sastavu za Svjetsko prvenstvo", ne krije ambiciju Pepe.

Poslije meča u Portu posebno je bilo teško kapitenu Sjeverne Makedonija Stefanu Ristovskom, koji je poprečnom loptom omogućio Portugalu da dođe do vodstva, piše sportske.net.

"Napustili smo teren podignuta čela. Niko nije vjerovao da ćemo ovo postići. Ponosan sam na saigrače i čitavu zemlju jer niko nije vjerovao da ćemo iznenaditi čitav fudbalski svijet. Sada ću navijati za Portugal. Moj sin se ovdje rodio i nadam se da će osvojiti Mundijal", kazao je Ristovski.