Region

Užas u susjedstvu: Pokušao ubiti 13-godišnjeg sina, nasrnuo na njega nožem!

Zbog osnovane sumnje da je pokušao počiniti krivično djelo teškog ubistva maloljetnog sina, sudija istrage dubrovačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana 44-godišnjem M.M. iz Nove Mokošice. Istražni zatvor je određen zbog opasnosti mogućeg ponavljanja krivičnog djela i utjecaja na žrtvu (13) kao oštećenika, piše Dubrovački vjesnik.

Kaznenom prijavom temeljem koje je određen istražni zatvor osumnjičeni se tereti da je početkom ove godine u svom stanu u Novoj Mokošici namjeravao usmrtiti svog malodobnog sina. Nakon prijetnji da će ga ubiti te više uvreda, vrijeđanja i udaraca, nasilni otac je u spavaćoj sobi kuhinjskim nožem zamahnuo prema prsima djeteta. Ipak, dječak se uspio izmaknuti, ali je ipak na lijevoj strani prsnog koša zadobio porezotinu široku par centimetara“, rekao je sudija za istrage i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda Pero Miloglav.

Neslužbeno se saznaje kako je prijavu podnijela majka koja je sa sinom napustila Dubrovnik te joj je trenutno boravište na području Varaždina. Pretpostavlja se da je krivičnu prijavu tek kasnije podnijela jer je ranije strahovala za svoj i život sina koji je dijete s posebnim potrebama i problemima s vidom.

Glasnogovornik Miloglav navodi i podatak kako se okrivljeni otac nakon pokušaja ubistva od 6. marta do 3. aprila ove godine nalazio u istražnom zatvoru u Dubrovniku koji mu je sudija istrage početkom marta odredio zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilja u porodici, prijetnji i povrede djetetovih prava.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dovršilo istragu te protiv nasilnog oca podiglo optužnicu pred dubrovačkim Općinskim sudom, M.M. je početkom aprila pušten da se brani sa slobode do okončanja postupka.

Tokom njegovog boravka u istražnom zatvoru, supruga je sa sinom otputovala u Varaždin gdje ga je prijavila policiji.