Sport

Trener Barcelone o Pjaniću: On je veliki igrač, ali takvih ima puno u novinama

Trener Barcelone Quique Setien dao je veliki intervju za BeIN Sport u kojem je govorio o trenutnom stanju u klubu, ali i o potencijalnim pojačanjima.

Opširno je komentirao situaciju oko Lautara Martineza, kojeg Barcelona već neko vrijeme želi dovesti, i istaknuo kako bi se on sjajno uklopio u momčad.

Posebna priča u Barceloni je Arthur, koji je nedavno izjavio kako Camp Nou neće napustiti svojevoljno te da će ga klub morati otjerati. Veznjak se pobunio nakon što ga je Barcelona pokušala zamijeniti za Miralema Pjanića iz Juventusa.

"Ako je zaista to rekao... Ja zbilja nemam šta reći o budućnosti naših igrača, fokusiran sam na ono što nam dolazi po pitanju takmičenja", rekao je Setien

Pjanić je posljednjih sedmica prezentiran kao glavna meta Barcelone za prijelazni rok, a Setien se nije trudio sakriti kako ne bi imao ništa protiv.

"Uvijek govorim da volim velike igrače. Pjanić je veliki igrač, ali takvih velikih igrača u novinama ima puno. On je igrač koji sigurno ima kvalitetu za Barcelonu", rekao je Setien.