Svijet

Ne može preko rijeke. Ukrajinci tvrde da su zaustavili ruski napad

Ruske trupe nisu uspjele uspostaviti uporište na obali rijeke Siverski Donjec, objavio je glavni štab ukrajinskih oružanih snaga na Facebooku. Navode da Rusi nisu uspjeli preći rijeku.

"Pokušali su osigurati područje u blizini Aleksandrovke u Donjecku i izvršiti napade u blizini Novoselivke u Lugansku, ali nisu imali uspjeha", objavio je glavni ukrajinski štab.

Što se događa u drugim područjima?

"U ukrajinskom istočnom Donbasu, Rusi nastavljaju napade u blizini Voyevodivke, blizu Severodonjecka u Lugansku, te također oko Bakmuta, Avdivka i Kurakovea u Donjecku, ali bezuspješno", navodi se u izvještaju.

Ruske trupe nastavljaju s bombardiranjem mariupoljske čeličane Azovstal - posljednjeg dijela grada koji nije pod ruskom kontrolom.

Oko sjeveroistočnog grada Harkova ruske trupe granatiraju ukrajinske položaje u blizini Pytomnyka i Ruskog Tyshkyja kako bi zaustavile pokušaje protunapada.

U blizini južnog grada Hersona, ruske trupe dovode rezerve i spremaju se s ciljem preuzimanja kontrole nad regijom, javlja ukrajinska novinska agencija Unian.