Svijet

Melania Trump kritikovala časopis Vogue jer je nisu stavili na naslovnu, a onda otkrili da postoji šansa da ponovo živi u Bijeloj kući

U prvom intervjuu Melanije Trump nakon što je napustila Bijelu kuću, bivša prva dama dala je naslutiti da postoji šansa da bi tamo ponovno mogla živjeti dok bivši predsjednik Donald Trump zadirkuje kandidaturu za ponovni izbor 2024. godine.

"Mislim da smo postigli puno u četiri godine Trumpove administracije", rekla je Melania Trump za Fox u intervjuu koji je emitiran u nedjelju ujutro, dodajući: "Nikad ne reci nikad", kada su je upitali može li ponovno živjeti u Bijeloj kući ako bi muž se kandidirao za reizbor.

Tokom intervjua, Trump je razgovarla o onome što je ona nazvala svojim "NFT projektima". Bivša prva dama dizajnirala je i stavila na prodaju na svojoj osobnoj web stranici nekoliko nezamjenjivih tokena, koji su digitalni kolekcionarski predmeti ovjereni blockchainom koji je često dio digitalne umjetnosti.

Sve stvari koje Trump prodaje mogu se kupiti samo putem kriptovalute, a prva serija predmeta stavljena na prodaju ranije ove godine nije dosegla željeni novčani prag od 250.000 dolara za početnu ponudu.

Najnoviji NFT, pod nazivom "The MetaRose", je plava ruža koja animira. Obično većina modernih prvih dama osniva zaklade ili organizacije - općenito neprofitne - koje podupiru inicijative koje su započele tokom svog mandata u Bijeloj kući. Trump je tokom intervjua ponovno rekla da će "neki prihodi" od prodaje NFT-a -- koji su na listi po 150 dolara -- ići na potporu udomljenoj djeci.

CNN je više puta tražio jasnoću o tome koliki će dio prodaje biti ili je bio posvećen dobrotvornim pothvatima i kojim dobrotvornim organizacijama, a nije dobio odgovor. Trump nikada nije javno izjavila koliko je novca u džepu zaradila prodajom ovih digitalnih predmeta koje prodaje od kraja prošle godine.
Trump je raspravljala o činjenici da ona nije bila istaknuta na naslovnici časopisa Vogue tokom svog boravka u Bijeloj kući, što je desetljećima stara tradicija koja je nastavljena prošle godine kada je časopis na naslovnicu stavio prvu damu Jill Biden.

"Oni su pristrani i imaju simpatije i nesklonosti, i to je tako očito", rekla je o tome zašto se modni časopis nikada nije usredotočio na nju jer imaju druge prve dame.

Trump se također osvrnula na stanje SAD-a pod predsjednikom Joeom Bidenom, rekavši: "Mislim da je tužno vidjeti šta se događa, ako se stvarno duboko zagledate u to. Mislim da se puno ljudi bori i pati i što se događa širom svijeta. Tako da je jako tužno vidjeti i nadam se da će se brzo promijeniti", rekla je Trump.

CNN-ov Devan Cole pripremio ovaj izvještaj.