Kad temperature porastu u termometru u potrazi smo za ledenim i finim desertima. Brzi sladoled, primjerice, možete napraviti samo s mikserom i bez posebnih aparata za izradu sladoleda.
Za ovaj ukusan sladoled potrebno vam je samo tri sastojka – vrhnje za šlag, ekstrakt vanilije i dulce de leche.
Dulce de leche je južnoamerički namaz od mlijeka i šećera koji karakterizira okus karamele. Kupite li ga gotovog u trgovini ili na internetu, smanjit ćete vrijeme pripreme ovog sladoleda na svega 10-ak minuta.
Najteži dio u cijelom procesu je čekanje da se desert smrzne u zamrzivaču.
Sastojci za sladoled od dulce de lechea:
500 g vrhnja za šlag
380 g gotovog dulce de lechea
1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
Priprema sladoleda od dulce de lechea:
Pomiješajte četvrtinu dulce de lechea i četvrtinu vrhnja za šlag u električnom mikseru. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.
Dodajte ostatak vrhnja za šlag i ekstrakt vanilije i nastavite miksati pet do sedam minuta dok ne dobijete gustu smjesu.
U dobivenu smjesu nježno umiješajte ostatak dulce de lechea.
Prebacite smjesu u posudu koju možete držati u zamrzivaču i smrznite oko tri sata.
Poslužite sladoled hladan. Dobar tek