Dulce de leche kremasti je karamel namaz omiljen u Južnoj Americi i Španiji. Priprema se od šećera i kondenziranog mlijeka, a može se kupiti i gotov, u teglama ili limenkama. Osim na hljebu ili palačinkama, dulce de leche isprobajte i za pripremu brzinskog domaćeg sladoleda.
Sastojci za domaći sladoled:
400 g dulce de lechea
480 g vrhnja za šlag
Priprema domaćeg sladoleda:
Vrhnje za šlag prije pripreme ostavite u zamrzivaču ili frižideru da se dobro ohladi. Zatim pomiješajte oba sastojka i misksajte na višoj brzini dvije minute ili dok se ne počne zgušnjavati. Smanjite brzinu i miksajte još oko 4 minute ili dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
Prebacite kremu u posudu za sladoled i prekrijte plastičnom folijom. Hladite najmanje šest sati u zamrzivaču ili ostavite preko noći.