Sport

Šta li mu tek daje Juventus? Pogba odbio 350.000 eura sedmično od Uniteda!

Svi putevi Paula Pogbu vode u Torino, jer Sky Sports javlja da je njegova agentica, Rafaela Pimienta, jedna od nasljednica “Raiolinog carstva”, otputovala u Italiju kako bi sklopila dogovor sa Juventusom, no moglo je biti sasvim drugačije.

Pogba (29), kojeg su prethodno željeli španski Real Madrid i francuski Paris Saint Germain, priključit će se Juventusu besplatnim transferom iz engleskog Manchester Uniteda po drugi put u karijeri, uprkos fantastičnoj finansijskoj ponudi “Crvenih đavola” da produži ugovor.

"Pogba je odbio ponudu za obnovu od 350.000 eura sedmično jer je mislio da mu to nije dovoljno", tvrdi novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol.

Vjeruje se da je Juventusova ponuda niža od te iako je Juve uključio značajan bonus za potpisivanje ugovora kako bi nadoknadio manjak u plaći.

Kao i 2012. godine, slavni francuski nogometni veznjak će ponovo zamijeniti Manchester za Torino, a očekuje se da će potpisati ugovor na tri sezone plus opcijom za još jednu.

Pogba je igrao na visokom nivou u svom prvom mandatu u Torinu (2012/2016), upisavši 177 nastupa uz 34 gola i 40 asistencija.

Također je osvojio četiri naslova u italijanskoj Seriji A, dva trofeja Kupa Italije i dva italijanska Superkupa prije nego što se vratio na Old Trafford 2016. godine, kao najskuplji igrač u historiji Manchester Uniteda (engleski klub je platio Juventusu odštetu u iznosu od čak 105 miliona eura).