Sport

Sjajan debi Feđe Dudića: Sarajevo savladalo Borac u gostima

Sezona je dobro počela za Sarajevo. Bordo tim je u gostima kod Borca, meču drugog kola PLBiH odigranom u Bosanskom Novom, ostvario pobjedu.

Već u četvrtoj minuti je Čataković pokušao sa tridesetak metara, ali je Ćetković bio siguran na golu Borca. Domaći su u 12. minuti imali šansu nakon kornera kada je Meleg ubacio, a Mrkaić je udarcem glavom bio neprecizan. Samo dva minuta poslije opet kombinacija Melega i Mrkaića, ali ponovo bez realizacije, prenosi SCSport.

U osamnaestom minuti oboren je Mulahusejnović, Čataković je pokušao iz slobodnog udarca, golman Borca je bio siguran.

Varešanović se u 22. minuti našao u kaznenom prostoru i šutirao, Ćetković je i ovaj put bio na pravom mjestu.

Džafić je poslao u 24. minuti odličnu loptu u šesnaesterac, ali Čataković iz izgledne prilike šalje loptu pored gola.

U 29. minuti je oboren Vojnović na nekih 25 metara, pokušao je Meleg iz slobodnog udarca, lopta na kraju odlazi u korner. Zakarić je izveo iz ugla, Mrkaić bio u sjajnoj šansi u petercu, odličnom intervencijom Dizdarevića rezultat ostaje 0:0.

Nakon kontranapada Sarajeva, Čirjak je uposlio Čatakovića koji je šutirao preko gola.

Varešanović je prošao po desnoj strani u 35. minuti centrirao, Džafić nije precizan.

Feđa Dudić je u 39. minuti dobio žuti karton kada se nije složio sa odlukom sudije Bandića koji je prekinuo kontra napada Sarajeva jer je dosudio prekršaja za Borac.

Subić je oborio Čatakovića u zadnjoj minuti poluvremena, a slobodan udarac je izveo Džafić koji je izvrsno šutirao, ali je Ćetković ponovo bio na mjestu.

Sarajevo do vodstva stiže početkom drugog dijela meča. Kroz sredinu je sjajno prošao Dal Varešanović i preciznim udarcem matirao Ćetkovića.

Ubrzo nakon toga Zakarić je zatresao mrežu Sarajeva, ali pogodak je poništen jer je prethodno igrao rukom.

Piščević je oprobao šut sa 17 metara u 68. minuti, ali Mujakić je loptu skrenuo u korner.

Banjalučani do izjednačenja dolaze u 70. minuti. Gajić je dubinskim pasom pronašao Momčila Mrkaića, koji istrčava kontru i zatim glavom izbija loptu ispred istrčalog Dizdarevića te poentira za 1:1. Njegov prvi pogodak u dresu Borca.

Svega sedam minuta kasnije izabranici trenera Feđe Dudića ponovo su u vodstvu. Rezervista Kobiljar je pretrčao Ćorića, zatim zaobišao Ćetkovića i poslao loptu u gol Borca.

Tri minute prije kraja utakmice veliku grešku pravi golman Banjalučana. Ćetković se poigravao, loptu ispred njega izbio Ahmetović, a zatim još jedan rezervista Ikić pogodio nebranjenu mrežu.

Sarajevo je tako skoro rutinski došlo do pobjede, dok se kriza Borca nastavila…

Borac – Sarajevo 1:3 (Mrkaić 70’ – Varešanović 47’, Kobiljar 77’, Ikić 87’)

Stadion Mlakve u Bosanskom Novom. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude).

BORAC: Ćetković, Gajić, Vojnović, Subić, Andrić (Ćorić), Meleg, Popara (Begić), Tatar, Piščević (Predragović), Zakarić (Kulašin), Mrkaić.

SARAJEVO: Dizdarević, Tomašević, Mujakić, Đokanović, Musa, Čirjak, T. Ramić (Kapić), Džafić (Kobiljar), Varešanović (Ahmetović), Čataković (Ikić), Mulahusejnović (I. Ramić).