Sport

Brojni navijači posmatrali prvi trening Željezničara. Ko odlazi, ko ostaje…

Najgori period za mnoge danas je počeo i na Grbavici. Pripreme rijetko ko voli, igrači jer na njima moraju giljati, a vala ni novinarima nisu drage zbog iščekivanja ko bi mogao gdje doći, ko će otići i besmislenih izjava nakon pripremenih utakmica...

Elem, Željzničar je počeo s radom, igrači nakon ničega ili malo toga u zadnja tri mjeseca, okupili su se i održali prvi trening na nikad boljem pomoćnom terenu. Prozivka i trening protekli su bez prisustva novinara iz preventivnih mjera zbog koronavirusa.

Ipak, trening je posmatralo mnoštvo navijača. Ekipa će u utorak otputovati u Konjic i tamo boraviti pet dana.

Stručni štab je zakazao nekoliko pripremnih utakmica. Već 1. jula na rasporedu je susret protiv Veleža, 5. jula protivnik Plavih je Mladost DK, 18. jula Željo će ugostiti Široki Brijeg, a generalna provjera dogovorena je s ekipom Tuzla City. U toku su pregovori za još nekoliko utakmica, a svi susreti će se igrati na glavnom terenu Grbavice.

Prozivci su prisustvovali: Erić, Kršić, Muftić, Stevanović, Blažević, Stanić, Šehić, Kosorić, Jovanović, Ikić, Miletić, Sadiković, Alispahić, Bojo, Jamak, Mujezinović, Duraković, Beća, Mehić, Osmanović, Hajdarević, Štilić, Veselinović, Subašić, Mujić, Gasal, Zec, Lendrić, te Osmanković i Zajmović koji su trenirali odvojeno od ekipe. Trening su zbog lakših povreda propustili Štilić i Jovanović kojem je istekao polugodišnji ugovor, ali je velika mogućnost da će ostati na Grbavici.

Mnoge navijače i stručni štab raduje što je konačno za normalne treninge spremn Ermin Zec koji će zdrav biti veliko pojačanje za ekipu. Kako Zajmovića prioritet za šefa struke Amara Osima bit će pronalazak adekvatnog krilnog igrača.