Sport

Bizarna utakmica u Zagrebu: Bugari grme na sudiju, kaže da je igrao za Dinamo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su jučer plasman u posljednje, 4. pretkolo evropske Lige prvaka pobjedom protiv bugarskog Ludogoreca (4:2) u uzvratnom susretu 3. pretkola te će se za ulazak u takmičenje po grupama boriti protiv norveškog Bodo/Glimta.

Šest golova, tri penala, tri crvena kartona za nogometaše Ludogoreca, tri nogometaša više Dinama i jedan za predstavnika kluba… Maksimir ne pamti ovako bizarnu i intrigantnu utakmicu.

Domaćin se mučio

I da, Dinamo se s tri igrača više mučio, kao i s dva, jer Ludogorec je dao sve od sebe, prenosi Net.hr.

Bugarski mediji su utakmicu vidjeli na malo drugačiji način:

"Francuski sudac uništio Ludogorec s tri crvena kartona i dva penala u Zagrebu za 2:4", naslov je na bugarskih 24 časa, a posebno ih je zasmetala trostruka kazna kod četvrtog gola: crveni, penal i pogodak.

Standard piše da je Dinamo zasluženo prošao, ali također u prvi plan gura suđenje.

"Sudac iz Francuske Benoit Bastien isključio je igrače Orlova tri puta i u raznim situacijama oštetio bugarsku ekipu", piše u izvještaju Standarda, koji je u naslovu iskoristio činjenicu da je Ludogorec ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trud izvještava kako se Ludogorec oprostio od snova da treći put zaigra u grupi Lige prvaka, a jedini spominju i da je utakmicu uživo gledao novi bugarski selektor Mladen Krstajić:

Popravio statistiku

"Pred novim selektorom Orlovi su završili utakmicu s osam igrača, a francuski sudac Bastien popravljao je svoju statistiku dosuđenih penala."

Kiril Despodov, najbolji igrač protivničke ekipe i strijelac dva zgoditka, posebno je ljutit na suca.

"Sudac je i sad i u Razgradu bio 12. igrač Dinama. Rugaju se Ludogorecu u Ligi prvaka.

Mi nismo klub kojem se tako možete rugati. Mislim da smo nadigrali suparnika u obje utakmice", rekao je nezadovoljni Despodov.