Svijet

Milijarder Steve Bing tragično preminuo. Bio je u depresiji zbog karantina

Steve Bing  filmaš, filantrop i otac djeteta Elizabeth Hurley, tragično je preminuo u Los Angelesu.

Izvor iz policije za TMZ kaže kako je Bing jučer skočio s 27. sprata luksuzne stambene zgrade u losanđeleškom kvartu Century City. Bing je živio u zgradi, a izvori povezani s njim kažu za američki tabloid da je bio u depresiji zbog nedostatka ljudskog kontakta tokom karantina.

Bing, koji je osnovao produkcijsku kuću Shangri-La Entertainment, navodno je napustio Stanford nakon što je naslijedio 600 miliona dolara od djeda koji se bavio nekretninama. Nakon toga ganjao je karijeru u Hollywoodu, a prvi film s velikim budžetom koji je producirao bio je Uhvatite Cartera (Get Carter, 2000.) sa Sylvesterom Stalloneom.

Godine 2003. napisao je Klokana Jacka, a kasnije je uložio gotovo 100 miliona dolara u Polarni Express s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Navodno je to bila polovica troškova produkcije, a film je kasnije zaradio gotovo 300 miliona dolara.

Bing je također producirao Hotel Noir 2012. Iste godine obvezao se namjeri Billa Gatesa i Warrena Buffeta da većinu svog bogatstva doniraju. Osim toga, često je donirao novac u razne dobrotvorne svrhe.

Imao je sina Damiana Hurleyja iz veze s Elizabeth Hurley. Glumica nikad nije željela previše govoriti o tome, ali prije dvije godine je zatražila dio bogatstva koje pripada njenom sinu. Na taj korak odlučila se zato što je Bingov otac svim silama pokušavao izbaciti njenog sina iz buduće podjele imovine.

Steve Bing: Imao je 55 godina

Naime, Peter Bing je prije dvije godine pokušao prekinuti sve sinove veze s izvanbračnom djecom, odnosno liši ih nasljedstva od skoro 600 miliona dolara.

Damian nije jedino Bingovo vanbračno dijete. Naime, 2002. godine, kad je rođen Damian, Bingu je stigla još jedna tužba za utvrđivanje očinstva. Podnio ju je suprug teniserke Lise Bonder, tokom bitke za utvrđivanje očinstva. Njen muž, milijarder Kirk Kerkorian, tvrdio je da je kćerka koju je Bonderova rodila zapravo dijete njenog bivšeg dečka Stevea Binga, što se na kraju i pokazalo tačnim.

Imao je 55 godina.