Svijet

Video od kojeg se diže kosa na glavi: Avion za dlaku promašio šokirane turiste na grčkom otoku

Trenutak koji zaustavlja srce snimljen je dok putnički avion Wizz Aira preleće samo nekoliko metara iznad glava turista dok se spuštao na grčki otok, što su mnogi protumačili kao najniže slijetanje na ovom aerodromu.

Dramatičan snimak slijetanja objavio je zaljubljenik u mlažnjake koji je gledao kako avioni stižu na grčki otok Skiathos.

Pista za slijetanje, izgrađena samo nekoliko metara od mora, postala je atrakcija za turiste željne uzbuđenja koji žele snimiti spektakularna slijetanja.

No čak su i iskusni promatrači aviona djelovali šokirano kad je letjelica jurila prema pisti i za dlaku prošla iznad ograde aerodroma.

Avion se približava
Prolazi iznad šokiranih turista
Slijetanje je srećom bilo uspješno

Video počinje sa avionom u daljini kako krstari prema aerodromu Skiathos Alexandros Papadiamantis iznad voda Sredozemnog mora.

Prikazano je nekoliko ljudi koji su se okupili na plaži i cesti koja se proteže duž uskog dijela zemlje između mora i piste.

Međutim, kako se Airbus A321neo Wizz Aira približava, jasno je da ga pilot dovodi na niskoj visini. Jedan se promatrač čak počinje micati s puta očekujući nisko slijetanje.

Drugi se čuju kako iznenađeno viču nad grmljavinom motora dok se mlažnjak spušta sve dok nije samo bio nekoliko metara iznad glava promatrača aviona, pa se čak i lagano njiše dok se priprema za dodir sa zemljom.

Dok jedva prelazi ogradu, toliko je nisko da diže prašinu i pijesak u zrak i mrsi kosu jednog čovjeka koji se na snimku vidi kako se trza.

Jedna mlada djevojka čak je prikazana kako pada na leđa - oborena od siline - dok žena gubi šešir.

Dok se to događa, točkovi aviona dolaze u kontakt s pistom, a pilot uspješno spušta mlažnjak na Skiathos.