Sport

Velika rasprava legendi nakon nove katastrofe Manchester Uniteda: ‘Ovo je nered, oni su za sve krivi…‘

Gary Neville i Jamie Redknapp učestvovali su u velikoj raspravi pred kamerama nakon senzacionalnog poraza Manchester Uniteda kod Brentforda (4:0). United je prvi put nakon 1992. startao u sezonu s dva poraza i zadnji je na ljestvici.

Raspravljajući o utakmici nakon utakmice, dvojica stručnjaka nisu se složila oko toga ko je glavni krivac za Unitedov užasan početak života pod novim menadžerom Erikom ten Hagom.

Unitedova legenda Neville vjeruje da bi američki vlasnici kluba, obitelj Glazer, trebali preuzeti velik dio tereta za ‘toksično‘ razdoblje u posljednjih 10 godina u kojem je bilo malo ulaganja i bez jasnog plana za razvoj kluba. Neville je rekao za Sky Sports:

"Niko im ne želi uzeti novac, ne mogu potrošiti novac jer niko ne želi doći ovdje. To je ogroman nogometni klub, to je najveća stvar u mom životu. Ne mogu biti ponosniji što navijam za Manchester United. Ali sada je očajno. Postoji porodica u Americi koja dopušta svojim zaposlenicima da preuzmu krivicu. Moraju sjesti u avion za Manchester i objasniti kakav je plan. Nikada nećemo imati Glazerove ovdje."

Neville je nakon toga naglasio kako on, Redknapp, bivša engleska zvijezda Karen Carney zajedno s voditeljicom u studiju Kelly Cates hipotetski mogu potrošiti istu količinu novca koju porodica Glazer troši na United samo zahvaljujući novcu koji generira klub.

"Jedini novac koji je potrošen na igrače generirao je klub. Glazeri su posudili i iskoristili prihode koje klub ostvaruje kroz svoju nevjerovatnu bazu navijača. Nas četvero bismo sutra mogli kupiti klub i potrošiti isti novac. Bio sam nogometaš u klubu i umro bih za klub. Želim reći da u ovom klubu postoji loša kultura kluba zadnjih 10 godina otkako su Alex Ferguson i David Gill otišli. To je nered. I ne može se dalje tako nastaviti."

Redknapp mu je uzvratio:

"Shvatam to o vlasnicima, ali ne možete stalno govoriti da to nema veze s igračima. Ne napadam igrače, ali oni moraju preuzeti odgovornost. Kada ste igrač, mislite li ‘što Glazeri rade? Kad je Sir Alex Ferguson bio menadžer, bio nesretan što radi za njih, ti si bio sretan što radiš za njih, oni nisu bili tako loši."