Vijesti

Od 1. septembra kuponi za nezaposlene važe kod oba javna prijevoznika u Sarajevu

Od 1. septembra prijevozni kuponi za nezaposlene važe kod oba javna gradska prijevoznika u Sarajevu, preduzeća GRAS i Centrotrans, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo pozivajući se na izjavu kantonalnog ministra saobraćaja Adnana Štete.

Aneks sporazuma o tome potpisali su danas direktori GRAS-a Senad Mujagić i Centrotransa Safudin Čengić u prisustvu ministra Štete nakon što je Vlada Kantona, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, usvojila Uredbu o cijeni karte za nezaposlene.

"Od 1. septembra, kuponi za nezaposlene će važiti kod oba prijevoznika. Cijena karte će ostati ista za korisnike uprkos poskupljenjima energenata jer smo uspjeli pronaći sredstva za dodatno subvencioniranje prema prijevoznicima", rekao je ministar Šteta.

Do sada je bilo omogućeno važenje kupona kod oba prijevoznika za studente, đake i penzionere.

"Nezaposleni su četvrta kategorija kojoj smo omogućili važenje kupona kod oba prijevoznika. Ova odluka je nastavak naših aktivnosti na uspostavljanju olakšanog i povoljnijeg javnog prijevoza svim građanima našeg kantona", zaključio je Šteta.

Sporazum je rezultat osluškivanja potreba građana, kao i postignutih dogovora Ministarstva saobraćaja sa prijevoznicima, navedeno je također u saopćenju.