Sport

Nadmašio i Hoenessa: Salihamidžić donio rekordnu zaradu Bayernu!

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (45) ovog ljeta prodajama na tržištu transfera prešao je granicu od 100 miliona eura.

To je novi rekrod u historiji Bayerna, kad je u pitanju prihod od transfera nogometaša!

Prodajom Joshue Zirkzeea (21) Bologni, koju je Bayern u četvrtak navečer dogovorio s Italijanima, na račun prvaka Njemačke stići će još 8,5 miliona eura.

Bayernov direktor Salihamidžić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, također je dobio pravo na naknadu za transfer ako Bologna proda Zirkzea, ali i pravo otkupa ovog napadača.

Bayern za to ima otkupnu klauzulu. BILD saznaje da Bayern može vratiti Zirkzee za 20 do najviše 25 miliona eura. Transferom Zirkzeea završen je historijski prijelazni rok za Bayern.

Prodaje Roberta Lewandowskog u Barcelonu (45 miliona eura), Tanguya Nianzoua u Sevillu (16 miliona), Chrisa Richardsa u Crystal Palace (12 miliona), Marca Roce u Leeds United (12 miliona), Omara Richardsa u Nottingham Forest (8,5 miliona), Larsa Lukasa Maija u Lugano (1,6 miliona) i Ron-Thorbena Hoffmanna u Eintracht Braunschweig (0,3 miliona) te spomenuta Zirkzeea, Bayernu su donijele zaradu od transfera u ukupnom iznosu od 103,9 miliona eura.

Isplate bonusa dogovorene s klubovima nisu ni uključene u ovu cifru.

To nije uspjelo ni Bayernovoj legendi Uliju Hoenessu (70) kad je on bio glavni klupski menadžer!