Životni stil

Kremasti kolač s bananama koji se ne peče

Sastojci:

* 3 pudinga od vanilije

* 300 grama plazma keksa (može i petit)

* 9 kašika šećera

* 1 litar mlijeka

* 200 grama maslaca ili margarina

* 1 kiselo vrhnje

* 100 grama čokolade za kuhanje

* 5 banana (ovisi u kolikom kalupu pripremate)

* 300 ml vrhnja za šlag

* maslac za premazivanje pleha.

Priprema:

  1. Izlomite kekse.
  2. Pleh dimenzija 31 x 35 cm premažite istopljenim maslacem.
  3. Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka skuhajte.
  4. Pripremljeni puding dodajte u uzavrelo mlijeko i nastavite kuhati.
  5. Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac sobne temperature i kiselo vrhnje. Sjedinite.
  6. Dodajte kekse koje ste ranije izlomili i pomiješajte kuhačom.
  7. Odvojite pola smjese i u jedan dodajte čokoladu (usitnjenu ili u kapljicama). Miješajte dok se u potpunosti ne istopi.
  8. Još vruću smjesu s čokoladom rasporedite po dnu pleha.
  9. Banane razrežite po dužini i slažite ih preko smjese.
  10. Drugi dio, svjetliji, premažite preko banana.
  11. Ostavite da se ohladi.
  12. Umutite vrhnje u šlag i premažite po kolaču.
  13. Stavite kolač u frižider da se stisne.