Sport

Ko je 15-godišnji “mini Messi” koji već trenira s prvim timom Barcelone?

Lamine Yamal upada u oči u Barceloni.

Sa samo 15 godina, mladić je već trenirao sa prvim timom Katalonaca i smatra se jednim od najvećih nada klupske nogometne akademije, La Masije.

Bio je jedan od 10 mladih koje je glavni trener španskog diva Xavi Hernandez pozvao da se priključe treninzima prvog tima uoči njihove pobjede na gostovanju u Sevilli tokom vikenda. I, odmah je privukao pažnju.

Ko je 15-godišnji Barcelonin talent?

Yamal igra za mladi A-tim i učestvovat će u UEFA omladinskoj ligi iako ima samo 15 godina. On je također reprezentativac Španije u mlađim kategorijama, prenosi MARCA.

Dribling je nedvojbeno njegov najimpresivniji adut, iako je i snalažljiv i ispred gola. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Yamal od svoje 12. godine privlači pažnju. Rođen je 13. jula 2007. godine i porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje. Zbog svog stila igre upoređivan je sa Lionelom Messijem u La Masiji.

Španska La Liga je na svom nalogu na Twitteru objavila video njegovih nastupa u "La Liga Promises 2019." i označila ga kao "mini Leo Mesi".