Sport

“Zmajevi” protiv Litvanije: Nije nam ponestalo aduta, Bećiragić priželjkuje samo jednu stvar

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u samo šest dana odigrala je četiri utakmice u grupi B Evropskog prvenstva u njemačkom Kelnu.

Omjer od dvije pobjede i dva poraza, po svemu viđenom, vjerovatno je mogao biti i bolji, no u jučerašnjem duelu protiv Francuske, u kojem smo zaista imali šansu za još jedan veliki trijumf, platili smo danak umoru pojedinih igrača.

Nedostatak snage i gubitak energije doprinijeli su padu koncentracije, što je pak izazvalo i seriju zaista naivnih grešaka "Zmajeva". Iskusniji "Trikolori" nisu to propustili iskoristiti.

Zato je uoči današnjeg meča u Kelnu protiv Litvanije (14.30 sati), u kojem će pasti odluka o posljednjem putniku iz grupe B u osminu finala Eurobasketa, koja će biti igrana u njemačkom Berlinu, razumljivo šta je ključna stvar za selektora "Zmajeva" Adisa Bećiragića.

"Jedina stvar koja nam je potrebna jeste da se vratimo energetski. To nam je jedino potrebno. Onda će biti i manje grešaka. Bit će teško, ali ćemo pokušati", rekao je Bećiragić.

Kapiten Miralem Halilović ističe da "Zmajevima" nije ponestalo aduta.

"Imamo još aduta. U utakmicu protiv Litvanije ulazimo kao da život ovisi o njoj. Svi ćemo dati sve što imamo da pobijedimo i da se plasiramo u Berlin", rekao je Halilović.