Sport

Independent otkrio pozadinu Tuchelovog otkaza: Kada je to učinio, pao je u očima igrača, više mu nisu vjerovali

Thomas Tuchel dobio je otkaz na mjestu trenera Chelseaja nakon što je u prvom kolu grupne faze Lige prvaka izgubio od Dinama na Maksimiru 1:0. Kako piše britanski list Independent, Tuchel je polako rušio dobre odnose s igračima zbog svog teškog karaktera i nepredvidivog ponašanja, koje se pogoršalo zbog privatnih problema.

Naime, njemački se trener razveo od supruge Sissi nakon 13 godina braka. Dogodilo se to u aprilu 2022. godine. Kasnije se doznalo da ju je Tuchel ostavio zbog mlađe Brazilke Natalie Max, s kojom je viđen na ljetovanju. Independent ističe njegov razvod kao trenutak u kojem su igrači Chelseaja značajno izgubili povjerenje u svog sad već bivšeg trenera.

Uskoro stiže novi trener

Tuchel je u Chelsea stigao u januaru prošle godine i odmah je u prvoj sezoni iznenađujuće osvojio Ligu prvaka. U 100 utakmica na klupi Chelseaja ostvario je 60 pobjeda, a poraz od Dinama na startu nove sezone Lige prvaka bio mu je 16. otkako je u Londonu.

Iz kluba su saopštili da će ubrzo imenovati novog trenera te da se dotad neće više oglašavati. Glavni je kandidat trener Brightona Graham Potter. Ove sezone Chelsea je na nove igrače potrošio više od 280 miliona eura, ali Tuchelova momčad je očajno započela sezonu te je u prvih šest kola Premier lige upisala tri pobjede i dva poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore