Sport

Liga prvaka: Bayern siguran protiv Intera, Liverpool ponižen u Napulju, Barca na pogon Lewandowskog razbila Viktoriu Plzen

Fudbaleri Bayern Munchena pobijedili su Inter sa 2:0 u prvom kolu grupe Lige prvaka, dok je Liverpool doživio katastrofu u Napulju (4:1).

Bayern je pokazao da je brži, precizniji i direktniji, dok se Inter gubio negdje do tridesetak metara od gola rivala.

Tim Juliana Nagelsmanna je od starta djelovao spremnije i taktički bolje u odbrani.

Zato se Interu nije davalo mnogo šansi da trči i prijeti, pa se Edin Džeko tek sporadično mogao zateći u ponekoj polušansi.

"Nerazzuri" su stanje malo popravili u drugom poluvremenu, ali nedovoljno da bi ugrozili njemačkog prvaka.

Leroy Sane je doveo svoj tim u vodstvo u 25. minutu. Dobio je idealan pas iz sredine, pobjegao je dvojici defanzivaca. Iskoristio je "rupu" da izađe sam ispred Andrea Onane, koji je više puta bijesno gestikulirao ka svojim saigračima.

I opravdano je to činio, jer je Sane rutinski riješio akciju za 1:0. Do kraja prvog dijela igre, Joshua Kimmich i Thomas Muller imali su pet udaraca ka okviru gola, nije to bilo opasno, ali je bila opomena.

Gol Sanea je bio kazna, pa je Inter morao da se trgne u nastavku meča. To se desilo samo u ranoj fazi drugog dijela igre.

Umjesto da domaćin zaigra znatno bolje, Bayern je u minijaturi Kingsleya Komana i Leroya Sanea pokazao kakvim kvalitetom raspolaže.

Igrao se 66. minut kada su njih dvojica na prostoru od tek nekoliko metara, razmijenili dva dupla pasa, prije nego je Sane probao da pronađe Manea na drugoj stativi.

Pogodio je D'Ambrozija od kog se lopta odbila u mrežu za 2:0. Tri minuta kasnije Mane je šutirao iz dobre situacije nedovoljno dobro.

Inter je najbolju svoju šansu promašio u 83. minutu kada je Corea dobio poklon pred golom Bayerna zbog greške Hernandeza.

Šutirao je pored stative, uhvatio se za glavu i ispustio šansu da svom timu vrati kakvu-takvu nadu u prolaz.

Za to vrijeme, južno od Milana, u Napulju, Liverpool je doživio težak poraz od Napolija, od kog je izgubio sa 4:1.

Moglo je da bude i ubedljivije da je Victor Osimen iskoristio penal iz prvog dijela igre. Piotr Zjelinski je bio dvostruki strijelac, a po gol su postigli Andre Zambo Anguisa i Giovanni Simeone. Jedini gol za Liverpool postigao je Luis Diaz.

Barcelona je sa 5:1 pregazila Viktoriu Plzen. Robert Lewandowski je upisao het-trik, a Feran Torres i Franck Kessie su dali po jedan gol.

Tottenham je sa 2:0 savladao Marseille pogocima Richarlisona, dok je Brugge golom Sile pobijedio Bayer Leverkusen. Atletico Madrid i Porto su odigrali neriješeno bez golova.