Sport

Srbijanski nogometaš okomio se na Džeku i Pjanića: Oni su pod kontrolom Amerike i Zapada

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Nemanja Pejčinović oglasio se nakon haosu u Bosni i Hercegovini čiji su reprezentativci javno poručili da su protiv odigravanja prijateljskog meča sa Rusijom

Odigravanje prijateljske utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine 19. novembra izazvao je veliku buru, Edin Džeko i Miralem Pjanić su već poručili da neće igrati!

Pejčinović je četiri godine igrao za Lokomotivu iz Moskve.

"Sad su zemlje poput BiH pod kontrolom Amerike i Zapada. Takvo njihovo ponašanje je sasvim logično. Mislim da Rusija treba da dogovori prijateljsku utakmicu sa FS Srbije. Ruskom timu je sad potrebno da igraju, a Srbi neće "bacati" Rusiju kao što to sada pokušavaju u BiH", rekao je Pejčinović za Sport 24.

Bivši igrač Crvene zvezde nedavno je u jednom intervjuu kritikovao ponašanje fudbalera koji su nakon rata u Ukrajini napustili ruske klubove i sebi pronašli novi angažman, a ovog puta su meta njegovih kritika prije svih bili Miralem Pjanić i Edin Džeko.

"Niko ne smije da dira Rusiju. Ne razumijem zašto su svi ti stranci otišli iz zemlje. Ponijeli su se kao žene. Tako ne rade pravi muškarci. Zašto su uopšte dolazili u Rusiju, zarađivali novac, a onda poslije pričali kako je tamo loše? To je čisto sr**e. Zapadna propaganda je isprala mozak ljudima. Stranci ni ne znaju šta se stvarno događa", rekao je Pejčinović.