Magazin

Angelia Jolie optužuje: Brad Pitt me zgrabio za glavu. Jedno dijete je gušio, drugo udario u lice

Američka glumica i rediteljica Angelina Jolie otkrila je nove detalje o letu avionom koji je doveo do okončanja njenog braka s američkim glumcem Bradom Pittom, piše The Guardian.

Jolie je u pritužbi ustvrdila da je Pitt u septembru 2016. godine tokom leta avionom iz Francuske do američke savezne države Kalifornije bio fizički i verbalno nasilan.

Glumica kaže da je njezin tadašnji suprug "gušio" jedno od njihovo šestero djece koja su bila prisutna u avionu. Dodala je da je drugo udario u lice.

Jolie je rekla da je incident započeo kada ju je Pitt optužio da "previše poštuje" njihovu djecu te da je urlao na nju u toaletu aviona.

Nadalje, Jolie tvrdi da ju je Pitt "zgrabio za glavu" i "tresao". Navodno ju je nakon toga "zgrabio za ramena" i "tresao".

Zatim ju je, kaže Jolie, gurnuo u zid WC-a. Glumica tvrdi da je Pitt je potom šakom udario u strop aviona te da je ona nakon toga izašla iz toaleta. Glumac ju je navodno u jednom trenutku polio pivom, a u drugom je vinom i pivo polio njihovu djecu.

Jolie je nekoliko dana nakon tog leta zatražila razvod braka, prenosi Jutarnji list. Savezni istražni ured (FBI) istražio je spomenuti incident jer je on nadležan za provođenje zakona tokom letova aviona.

FBI je odlučio da neće nikoga krivično goniti.