Vijesti

Muriz Memić: Josip Barić namjerno nije izuzeo majicu Alise Mutap jer se tu nalazi još nečija krv

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano nove ročište u slučaju "Dženan Memić". Nakon održanog ročišta medijima se obratio Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

Na današnjem ročištu odbrana optuženih ulagala je materijalne dokaze. Priložili su snimak iz 2013. s hotela "Crystal" kako bi se dokazalo da je loš kvalitet snimka iz 2016. godine.

Detalji sa ročišta

"Prvo da prokomentiram taj snimak. Advokat od optuženog Muamera Ožegovića, Edin Šećerbegović mora da zna da ni dijete ne bi donijelo u sudnicu. Snimkom iz 2013. godine žele pokažu kako je to izgledalo 2016. godine. Ako onako brani svog klijenta, svaka mu čast. Žele dokazati kako su loši snimci, te kako ni onaj što je nestao ustvari ne bi ništa dokazao", kazao je Muriz Memić.

Kazao je kako je na hotelu "Crystal" bilo 16 kamera, a da njega posebno zanima kamera na ulazu u hotel.

"Zna Muamer Ožegović da je on obrisao snimak i zna kako je to uradio. Prema mom mišljenju na ovom mjestu je trebao da sjedi vlasnik hotela, da on bude osumnjičen. On je odgovorno lice. Oni će se sada braniti nekim smjenama. Sve ide svojim tokom. Pokazivati snimak iz 2013. godine za 2016. godinu. Apsurdno. To niko ne bi uradio", kazao je Memić.

Na pitanje novinara da su uložili u dokaze određene zapise koji se odnose na majicu Alise Ramić (Mutap), na kojoj je bilo krvi, Memić je kazao:

"Policijski službenik Josip Barić nije izuzeo majicu. Kadrija Kulić i njegova odbrana su posebna priča. Mislim da će uskoro u narodu biti kletva, da Bog da te branio Kadrija Kulić. Ako je njemu nebitna majica na kojoj su tragovi krvi, ja ne znam o čemu on priča. To je toliko bitno da nisu ni svjesni. Ja se borim za istinu. Oni se bore da sačuvaju taj kriminal", kazao je Memić.

Majica Alise Mutap

Pojasnio je da li je ikada dokazano čija je krv na toj majici jer ona nikada nije izuzeta.

"Danas ću reći da Josip Barić namjerno nije izuzeo majicu jer se tu nalazi još nečija krv. Znamo da je majica odnesena kući i da je isječena. To znamo kroz izjavu svjedoka. Koliko je bitna majica, to su trebali na drugi način objašnjavati.

Hasan Dupovac bi nove generacije trebao da uči kako da sakriva snimke, kako da ilegalno nabave automobil. Što se tiče izuzimanja snimka za kuće Šerifa Konjevića, 9. februara ujutru je Hasan Dupovac izuzimao snimke. Imamo svjedoke. Ovdje se dokazuje kriminal Hasana Dupovca, kako je radio sve mimo zakona. Hasan je sakrio snimak, a kasnije su izuzeti snimci koji su korišteni u postupku. Borim se za istinu ko mi je ubio dijete. Uskoro će biti ovdje još optuženih. Mora za ovo odgovarati Dalida Burzić, Vahid Ćosić i ostali", kazao je Muriz Memić.