Kriminal

Uhapšen Bojan Simić, dio kriminalne grupe koja je preko Skyja nabavljala i prodavala drogu

Bojan Simić, za kojim je bila raspisana operativna potraga Federalne uprave policije, uhapšen je danas. Slobode su ga lišili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, PU Istočno Sarajevo.

Simić se sumnjiči da je dio kriminalne grupe čiji su pripadnici lišeni slobode u operativnoj akciji „Kappa“.

"Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije Bojan Simić bit će predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", saopćeno je iz FUP-a.

Pet lica lišeno je slobode u akciji "Kappa" koju su zajednički danas na više lokacija 20. oktobra izveli pripadnici Federalne uprave policije, Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, PU Istočno Sarajevo.

Na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja uhapšeni su A.Ć. (33), B.B. (31), H.G. (32), E.D. (37) i A.J. (45), koji se sumnjiče za proizvodnju i prodaju droge.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem SKY aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

"Riječ je o organizovanoj grupi koja je djelovala na širem području Kantona Sarajevo, ZDK, BPK i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi. U akciji je pronađen i oduzet dokazni materijal. Ali i narkotička sredstva i određena količina uružja i municije", potvrdili su tada iz Federalne uprave policije.

Tokom akcije su kod uhapšenih, osim narkotika i predmeta za proizvodnju i stavljanje u promet, pronađena je i određena količina oružja.

Nezvanično riječ je o dvije puške kalašnjikov.