Sport

Costi direktan crveni karton: Pogledajte divljački potez zvijezde engleskog nogometa

Costi

U susretu 14. kola Premier lige Brentford i Wolverhamtpon odigrali su 1-1. Osim sjajnih golova, koje su postigli Ben Mee s jedne, odnosno Ruben Neves s druge strane. Utakmicu je obilježio i crveni karton koji je Diegu Costi pokazao sudija nakon luđačkog poteza zvijezde engleskog nogometa.

U sedmoj minuti sudijske nadoknade, tokom napada Wolvesa, 34-godišnji Brazilac se upustio u sukob sa strijelcem suparničke momčadi, Meejem. Brentfordov defanzivac je na vrhu kaznenog prostora držao Costu za dres. A napadač se pokušavao istrgnuti iz njegovog stiska, da bi ga na koncu udario glavom u glavu.

Costi
Diego Costa

Mee je nakon toga pao kao pokošen, a igra se nastavila sve dok VAR nije obavijestio suca Roberta Madleya o spornoj situaciji. Glavni arbitar je lično pogledao snimku incidenta i na koncu pokazao Costi, bivšem centarforu Chelseaja i Atletico Madrida, direktan crveni karton.

Costi, poznatom po njegovoj nagloj naravi i sklonosti nesportskim potezima, ovo je bilo drugo isključenje u Premier ligi. Nakon što je 2016. ugrizao Garetha Barryja i ukupno 12. u karijeri.

Costa je vodio napadačku liniju Wolvesa otkako se sredinom septembra pridružio slobodnim transferom zbog ozbiljnih povreda kolega napadača Saše Kalajdžića i Raula Jimeneza.

Ali sada će Wolvesi biti bez njega do završetka Svjetskog prvenstva zbog njegove mrzovoljnosti, budući da se suočava s tri utakmice zabrane igranja zbog nasilničkog ponašanja.

Sudac Bobby Madley, koji se prvi put od aprila 2018. vraćao u akciju Premier lige, nije imao drugog izbora nego pokazati Costi crveni karton na njegovom 95. nastupu u prvoj ligi.

Voditelj utakmice dana, Gary Lineker, tweetao je: "Diego Costa je dobio crveni karton zbog udarca glavom. Ko bi to pomislio?"