Vijesti

Senat od Medicine traži dodatnu dokumentaciju o Sebijinoj diplomi, Suljić tvrdi da ju je neko otuđio!?

Senata UNSA, nakon današnje sjednice, donio je zaključak po kojem od Medicinskog fakulteta traži dodatnu dokumentaciju o Sebijinoj diplomi. Što se tiče diplome Elmedina Konakovića ona je uredna.

Dekanesa ovog fakulteta Amina Valjevac nije bila raspoložena za davanje izjava.

Ona je pred Senatom branila Izetbegović i tražila da prestane diskreditacija.

Desna ruka Sebije Izetbegović na KCUS Enra Suljić kazala je da je dokumentaciju trebao čuvati Medicinski fakultet i UNSA-a, ali da neka nedostaje.

Ona je istakla da su sva akademska zvanja dodijeljena legalno.

"Dokumentacija je dostavljena senatorima i sve je bilo legano. Sva imenovanja od asistenata i docenata… Dokumentaciju čuva Medicinski fakultet i UNSA, a svi oni koji su otuđili znaju što su to uradili", rekla je Suljić.

Dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Darko Tomašević potvrdio je da je Senat zatražio od Medicinskog fakulteta dodatnu dokumentaciju o Sebijinoj diplomi. Na konstataciju da sve već predugo traje, on je kazao da se u potpunosti slaže.

"Ja nisam osoba koja to prati. Senat ne može donijeti neku odluku, nije bilo dokumenata, i ja nisam mogao reći je li ta diploma validna ili nije. Tu dokumentaciju treba da dostavi neko ko je relevantan, ja nisam i ja to ne mogu. To mora neko raditi ko ima svu dokumentaciju na uvidu, a oni koji nisu - Sramota", rekao je Tomašević.